Home / Scores & inzichten / Scores & inzichten / De Schokbestendigheidsscore

De Schokbestendigheidsscore

Welke van uw klanten kunnen een crisis doorstaan?
De Schokbestendigheidsscore

Het coronavirus heeft onze economie plots naar de keel gegrepen en brengt de continuïteit van tal van ondernemingen in gevaar. Graydon berekende dat één op de vier bedrijven in problemen komt als de omzet voor twee maanden wegvalt. Het aandeel kerngezonde bedrijven in onze economie slinkt zienderogen. Weet u welke van uw klanten in staat zijn om deze crisis op te vangen? Heeft u enig idee wat er nog van uw klantenportefeuille overblijft na de crisis?

Graydon ontwikkelde hiervoor de Schokbestendigheidsscore en het Schokbestendigheidsscore Report, gebaseerd op de (gedeeltelijke of volledige) discontinuïteit van onze economie. De score geeft aan in welke mate een bedrijf een periode van verminderde activiteit of volledige sluiting kan doorstaan. In welke mate heeft het dus voldoende reserves om, in eerste instantie zonder externe (financiële) steunmaatregelen, deze periode te overleven? Geen voorspelling, maar een weerspiegeling van de harde realiteit.

Met aanpassingen afhankelijk van maatregelen

Naarmate de steunmaatregelen worden bekendgemaakt, zal ook het model aangepast worden. Wordt de duur van deze crisisperiode van initieel twee maanden verlengd, dan zullen ook het model en de score meteen bijgestuurd worden.

Gebruik de online applicatie om uw klantenportefeuille op te laden, te verrijken en meteen weer te downloaden. In het Graydon Schokbestendigheidsscore Report vindt u per bedrijf overigens naast de impactscore ook de situatie terug op dag 0, de dag voor de crisismaatregelen genomen werden. Zo krijgt u een beeld van de situatie waarin het bedrijf zich op dat moment bevond en de mate waarin de crisis hierop een impact heeft.

Wilt u weten hoe uw klantenportefeuille er na de crisisperiode zal uitzien? Vul dan hiernaast meteen het antwoordformulier in.