Groeiscore

Stel dat u de toekomst kunt voorspellen

Stel dat u bedrijven kunt aanduiden die over een periode van 12 maanden zullen groeien. Stel dat u vooraf kunt inschatten of uw bestaande klantenportefeuille zal groeien. Of krimpen. Stel dat u weet of uw investeringen in een bepaalde klant ook zullen renderen. Kortom, stel dat u de toekomst kunt voorspellen. Onzin? Nee, toch niet.

Alles wat u moet weten over …

Bedrijven richten hun inspanningen liefst op klanten en prospecten waar potentieel te vinden is. Tot vandaag was dat grotendeels giswerk. Maar, door de explosie aan data zijn de tijden ondertussen flink veranderd. Data zorgen in de meest uiteenlopende sectoren voor een hele resem nieuwe toepassingen. De groeiscore is ook zo een toepassing, die u helpt om – met een blik op de toekomst gericht – de juiste beslissingen te nemen die leiden tot groei.

Tal van data-elementen

De groeiscore geeft een unieke indicatie over de potentiële groeikansen van een bedrijf. Ze bekijkt in welke mate een onderneming haar eigen groei kan financieren, zonder onmiddellijk beroep te doen op extern kapitaal. De score houdt rekening met tal van data-elementen. Denk maar aan balanstotaal, omzet, aantal werknemers, marktomstandigheden en een aantal financiële gegevens die in de database van Graydon te vinden zijn.

Heel wat cijfers en ratio’s focussen op risico’s en faillissementen vermijden. De groeiscore focust resoluut op toekomstige groei. Dat betekent dat u als ondernemer …

  • veel gerichter kunt prospecteren.
  • veel nauwkeuriger uw prioriteiten kunt bepalen.
  • tijd en budget kunt toewijzen aan klanten en segmenten waar potentieel te vinden is.
  • up- en crosssell mogelijkheden kunt voorspellen en uw ROI gevoelig kunt optrekken.
  • kunt voorspellen of uw klantenportefeuille het komende jaar zal groeien … of krimpen.

De groeiscore vormt een uitstekende vertrekbasis om tijd, geld en andere middelen gericht in te zetten en uw slaagkansen te verhogen. Een onmisbare tool dus voor uw strategische planning en budgettering.