Home / Screening volgens aanverwante regelgeving

Screening volgens aanverwante regelgeving

Een eenduidig en foutloos proces om boetes en reputatieschade te voorkomen.
Screening volgens aanverwante regelgeving

U hebt uw handen vol als u moet uitzoeken wie er achter een onderneming schuilgaat en wie de UBO of uiteindelijke begunstigde is. En daar blijft het niet bij. Vervolgens dient u uw zakenrelatie te screenen op alle mogelijke compliance- en reputatierisico’s. Niet alleen als u een nieuwe relatie aangaat, maar ook tijdens de relatie en gedurende transacties. Daarnaast dient u alle stappen die u ondernomen hebt op te slaan in een archief. Voor een snellere klantacceptatie en monitoring is het aangewezen om dit volledige proces te automatiseren. Dit bespaart u tijd, maar het zorgt ook voor een eenduidig en foutloos proces, zodat u boetes en reputatieschade voorkomt.

De module ‘screening volgens aanverwante regelgeving’ is een onderdeel van de know your customer-oplossing van Graydon. Dit bestaat uit 4 stappen:

  • Stap 1: U checkt de uiteindelijke begunstigde (UBO) met de module UBO check / UBO Search.
  • Stap 2A: Met de modules ‘screening en monitoring anti-witwaswetgeving’ en ‘screening volgens aanverwante regelgeving’ screent u de UBO automatisch op alle mogelijke sanctielijsten.
  • Stap 2B: U kunt dit uitbreiden met kredietinformatie voor een volledige inschatting van het risico.
  • Stap 3: U monitort de UBO automatisch. Bij wijzigingen krijgt u daar onmiddellijk een bericht van.
  • Stap 4: U slaat altijd al uw stappen op in een beveiligd online archief voor uw audit trail en bewijsvoering.

Voorafgaand aan de automatisering van uw know your customer-beleid verrijkt, analyseert en screent Graydon eenmalig uw volledige portefeuille. Zo bent u zeker dat u met een schone lei van start gaat.