UBO check

Een UBO snel en efficiënt identificeren aan de hand van een geautomatiseerd beleid.
UBO check

Wilt u voorkomen dat uw zakenrelaties betrokken zijn bij zaken als fraude, witwassen of negatief in de media zijn gekomen? Instellingen die onder de anti-witwaswetgeving vallen, zijn verplicht de UBO of de uiteindelijke begunstigde te achterhalen en te checken op sanctielijsten of negatieve publiciteit. Niet alleen als u nieuwe relaties aangaat, maar ook tijdens de relatie en bij specifieke transacties. Al deze stappen dient u op te slaan voor uw bewijsvoering. Het bespaart u alvast heel wat tijd en geld als u heel het proces automatiseert. En u vermijdt er onnodige problemen mee.

Hoe werkt de UBO check?

Bedrijfs- en aandeelhoudersstructuren zitten vaak complex in elkaar en dat kan het lastig maken om een UBO of een uiteindelijke begunstigde te achterhalen. Met de UBO-check identificeert u de UBO met één druk op de knop. Het systeem geeft u vervolgens de mogelijkheid om uw UBO te screenen op sanctielijsten, controlelijsten, PEP-lijsten en negatieve publiciteit.

U krijgt altijd een resultaat dat u kunt gebruiken voor uw audit trail en andere bewijsvoering. Elke stap wordt bovendien opgeslagen in een streng beveiligd online archief. U kunt zowel de UBO Search als uw gehele know your customer-proces automatiseren, zodat u geen manuele handelingen meer dient uit te voeren.

Om met een schone lei te beginnen screenen wij eenmalig uw volledige relatiebestand op UBO’s en eventuele risico’s. Zo voldoet u altijd snel en efficiënt aan de wetgeving inzake witwassen van geld en voorkomt u reputatieschade.