press release

Shift Technology werkt samen met GraydonCreditsafe om met ongeëvenaarde nauwkeurigheid fraudeurs te identificeren in de verzekeringssector

De integratie van de gegevens van het bureau voor bedrijfsinformatie met de oplossingen van de Franse scale-up belooft de precisie te verbeteren en verzekeraars effectief te helpen om fraude te bestrijden.

Antwerpen, 17 oktober 2022Shift Technology, een leverancier van AI-gestuurde oplossingen om beslissingen in de verzekeringssector te automatiseren en te optimaliseren, en GraydonCreditsafe, een toonaangevende leverancier van zakelijke gegevens en inzichten, kondigen vandaag een strategische alliantie aan om gegevens te delen en verzekeraars te helpen om fraude nog effectiever te bestrijden. Dankzij de informatie over Belgische bedrijven en hun fraudescore, en de link tussen de persoonlijke en commerciële entiteiten, moet de fraudedetectieoplossing van Shift verdachte entiteiten nog beter kunnen targeten.

Met 150 jaar expertise is GraydonCreditsafe een toonaangevende leverancier van bedrijfsinformatie (bedrijfsgegevens, kredietrapporten, analyses, ... ). Het brengt gegevens, oplossingen en kennis samen om de langetermijngroei en de financiële stabiliteit van zijn klanten te bevorderen. Met een van de grootste databases in de zakelijke sector hebben klanten toegang tot meer dan 365 miljoen bedrijven in 160 landen. Het bedrijf heeft de missie om internationale gegevens en lokale intelligentie samen te voegen. De innovatieve Fraud Prevent & Detect-oplossing richt zich op frauderisico's bij de afsluiting van verzekeringen, het volgen van klanten en de automatisering van claims. Het is geschikt voor een breed scala aan industrieën en heeft een algoritme dat continu verbetert, dankzij een sterke en veel gebruikte communitydatabase.

Verzekeringsfraude kost Europese spelers naar schatting bijna 14 miljard euro per jaar, waarvan 1 miljard voor Nederlandse en 500 miljoen voor Belgische spelers. Het vermogen van Shift Claims Fraud Detection om verdachte claims in realtime of in geplande workflows te identificeren, met een succespercentage dat drie keer hoger ligt dan bij handmatige of op regels gebaseerde implementaties, alvorens ze verder te onderzoeken, is een waardevolle troef. Een dergelijke tool voorkomt dat verzekeraars moeten betalen voor frauduleuze aangiften en helpt hen hun gecombineerde ratio te verbeteren, terwijl ze hun polishouders een optimale ervaring bieden door hen een snelle, nauwkeurige en eerlijke vergoeding te garanderen.

"Het primaire doel van Shift Technology is om verzekeraars bij te staan in hun gevecht tegen fraude en bij te dragen aan de vooruitgang van de sector op het gebied van innovatie", verklaart Adrien Terrier, Head of Partnerships voor de EMEA-regio bij Shift Technology. “De integratie van GraydonCreditsafe-gegevens stelt ons in staat om aan onze algoritmes een veelvoud aan waardevolle informatie toe te voegen over de financiële gezondheid van bedrijven en hun activiteiten in België, naast de mogelijke kans op fraude. Met als focus een steeds nauwkeuriger en steeds effectiever fraudebestrijdingssysteem.”

“Met dit partnership bereiken we een new level van fraudedetectie in de verzekeringssector en breiden we onze communitydata en ecosysteem verder uit”, zegt Jens Verboven, Head of Fraud bij GraydonCreditsafe Belgium. “Naast ons fraudeplatform met externe data en de interne data van de klant krijgen we ook zicht op de linken van natuurlijke personen en de rechtspersonen. Zowel in claims als in underwriting kunnen we de inzichten toepassen om potentiële fraudeurs al aan de voordeur tegen te houden. Voorlopig is dit nog een Belgisch verhaal, maar we zijn van plan om dit partnership met Shift Technology ook in andere landen uit te rollen.”

Over GraydonCreditsafe

GraydonCreditsafe is een toonaangevende data- en informatieprovider met 365 miljoen bedrijven online in 160 landen. Met meer dan 150 jaar ervaring combineren we internationale data met lokale intelligentie. We brengen data, oplossingen en inzichten samen om de groei van onze klanten op lange termijn te verbeteren.

Over Shift Technology

Shift Technology levert de enige op AI gebaseerde oplossingen voor de automatisering en optimalisatie van beslissingen voor de verzekeringssector en haar klanten, van acceptatie tot schadebeheer. Het levert tegelijkertijd een betere klantervaring, meer operationele efficiëntie en lagere kosten. De toekomst van verzekeringen begint met betere besluitvorming. Ga voor meer informatie naar de website van Shift Technology.

Perscontacten:

GraydonCreditsafe
Jens Verboven
+32 473 59 79 81
jens.verboven@graydoncreditsafe.be

Shift Technology
Arthur Vandenkerckhove
+33 6 24 35 21 38
arthur.vandenkerckhove@shift-technology.com

Gelijkaardige publicaties