Graydon schokbestendigheidsscore - score de résistance aux chocs - shock resistance score

Schokbestendigheidsscore

Welke van uw klanten kunnen een crisis doorstaan?

Het coronavirus heeft onze economie plots naar de keel gegrepen en heeft het aandeel kerngezonde bedrijven in onze economie flink verkleint. Weet u welke van uw klanten in staat zijn om zo een crisis op te vangen? Heeft u enig idee wat er nog van uw klantenportefeuille overblijft na de crisis?

Graydon ontwikkelde hiervoor de Schokbestendigheidsscore en het Schokbestendigheidsscore Report, gebaseerd op de (gedeeltelijke of volledige) discontinuïteit van onze economie. De score geeft aan in welke mate een bedrijf een periode van verminderde activiteit of volledige sluiting kan doorstaan (bv. door een virus, door een aanslag, door wegenwerken, enz). In welke mate heeft het dus voldoende reserves om, in eerste instantie zonder externe (financiële) steunmaatregelen, deze periode te overleven? Geen voorspelling, maar een weerspiegeling van de harde realiteit.

Impact van de crisis

Gebruik de online applicatie om uw klantenportefeuille op te laden, te verrijken en meteen weer te downloaden. In het Schokbestendigheidsscore Report vindt u per bedrijf overigens naast de impactscore ook de situatie terug op dag 0, de dag voor de crisismaatregelen genomen werden. Zo krijgt u een beeld van de situatie waarin het bedrijf zich op dat moment bevond en de mate waarin de crisis hierop een impact heeft.

Meer weten? Vul het formulier in, dan neemt één van onze specialisten meteen contact met u op.

Vul uw gegevens in

Met aanpassingen afhankelijk van maatregelen

Naarmate steunmaatregelen worden uitgereikt, wordt ook het model telkens weer aangepast. Wordt de duur van deze crisisperiode verlengd of worden er nieuwe steunmaatregelen genomen, dan worden ook het model en de score meteen bijgestuurd.

[VIDEO] Schokbestendigheidsscore

9-grid

Het Schokbestendigheidsscore Report bevat ook een 9-grid, dat snel een beeld geeft van de verschuivingen in uw klantenportefeuille. Hieronder ziet u de verschuivingen van het Belgische bedrijfsleven in het 9-grid. De X-as toont de financiële sterkte van de bedrijven aan het begin van de lockdown. De Y-as geeft de impact van de coronacrisis weer. Merk bijvoorbeeld op dat 35,3% van de bedrijven voor de crisis nog gezond was (segment 6), maar - ondanks de steunmaatregelen die momenteel al zijn toegekend – zwaar geraakt werd door de crisis.

9-grid.jpg

Meer lezen