Graydon_solution_risk_compliance

Voldoe snel en eenvoudig aan de Wwft

Toets uw relaties op integriteitsrisico’s en voorkom merkschade.

Bent u verplicht om aan de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) te voldoen? Dan houdt dit houdt in dat u zelf cliëntonderzoek (UBO & compliance check) moet uitvoeren, risico's moet inschatten en ongebruikelijke transacties moet melden.

Voldoet u al aan de nieuwste richtlijnen? Graydon helpt u op weg naar een passend beleid.

Wij helpen u graag verder

icon-wheel-question-graydon

Alles wat u moet weten over de Wwft

In deze wiki leest u alles wat u moet weten over de Wwft.

In 2018 werd de 4e Europese antiwitwasrichtlijn geïmplementeerd. U zult niet alleen vaker en grondiger cliëntonderzoek moeten uitvoeren, maar ook uw eigen onderneming aantoonbaar op risico’s moeten screenen en hier een beleid op moeten ontwikkelen. Graydon biedt een unieke dienstverlening waarmee u snel en eenvoudig beschikt over een uniform beleid om aan de wetgeving te voldoen.

Hoe werkt het?

  • U checkt de uiteindelijk begunstigde (UBO) aan de hand van de module UBO check / UBO Search.
  • Met de module ‘screening & monitoring anti-witwaswetgeving’ screent u de UBO automatisch op 86 opmerkelijke zaken en lijsten, zoals controlelijsten, PEP-lijsten, sanctielijsten, fraudelijsten, faillissementen en negatieve meldingen in de pers. U kunt dit zelfs uitbreiden met kredietinformatie voor een volledige inschatting van het risico.
  • U monitort de UBO automatisch op basis van de door u gemaakte risicoclassificatie. Denk aan laag, midden of hoog risico. Wij adviseren u graag over de juiste risicoclassificering.
  • U slaat altijd al uw stappen op in een beveiligd online archief voor uw audit trail en bewijsvoering.

Voorafgaand aan de automatisering van uw know your customer-beleid verrijkt, analyseert en screent Graydon eenmalig uw volledige portefeuille. Zo begint u alvast met een schone lei.

Contact

Voor meer informatie over deze oplossingen kunt u contact met ons opnemen door het formulier in te vullen, via support@graydon.be of +32 (0)3 280 88 00

Search

Niet gevonden wat u zocht?

Onze wizard helpt u bij het kiezen van de juiste oplossing. Geef uw doelstellingen in en wij selecteren de best passende oplossing voor u.