Wiki

FAQ Graydon Insights

Meestgestelde vragen over ons platform Graydon Insights.

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij gebouwd aan een nieuwe platform: ‘Graydon Insights’. In deze FAQ behandelen wij meest voorkomende vragen rondom Graydon Insights. 

Staat uw vraag hier niet tussen of heeft u toch nog hulp nodig? Geen probleem, wij staan voor u klaar. Neem contact met ons op via +32 (0)3 280 88 00 of support@graydon.be.

FAQ Graydon Insights

Waarom hebben jullie een nieuw platform gebouwd?

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij gebouwd aan het nieuwe platform: ‘Graydon Insights’. Op dit platform vindt u straks uw vertrouwde oplossingen, maar dan in een modern jasje met nieuwe functionaliteiten. Dit platform hebben wij gebouwd op basis van de nieuwste technologieën.

Wat is het verschil tussen mijn.graydon.be en Graydon Insights?

U krijgt wat u van ons gewend bent, maar dan beter. Daarnaast kunt u vanuit één platform gemakkelijk schakelen tussen meerdere producten. Wij hebben de producten in een mooi design gestoken en de nadruk gelegd op het gebruikersgemak. Een aantal voordelen van Graydon Insights:

 • Uitgebreidere zoekfunctionaliteit
 • Voorspellende scores zoals de Groeiverwachting
 • Makkelijk te gebruiken op mobiel en tablet
 • Moderne look en feel
 • Gebruiksvriendelijker

Hoe kom ik op Graydon Insights?

U kunt inloggen via de url: www.graydon-insights.com. Tip: sla deze op als bladwijzer zodat u deze altijd terug kunt vinden. Uw inloggegevens worden door ons naar u toegestuurd om in te loggen op deze omgeving. 

Voor de meest optimale ervaring raden wij u aan Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari te gebruiken.

Wanneer kan ik over naar het nieuwe platform?

Afhankelijk van de product(en) die u afneemt wordt u overgezet naar Graydon Insights, uiteindelijk gaat iedereen over naar het nieuwe platform. Om het gemakkelijk te maken heeft u dan alleen toegang tot 1 platform, Graydon Insights, waar u alles kunt vinden wat u nodig heeft. U wordt tijdig geïnformeerd wanneer u wordt overgezet.

Welke producten zijn er momenteel beschikbaar op Graydon Insights

 • Graydon Credit Reports

U kunt eenvoudig en snel een bedrijf opzoeken in de zoekbalk. U kunt verschillende zoektermen invullen in de zoekbalk, zo kunt u nog makkelijker een bedrijf vinden. Met de nieuwe Graydon Credit Reports kunt u verder kijken dan een eenvoudig ‘ja’ of ‘nee’ besluit. Om nog dieper te graven in de beschikbare informatie over een bedrijf kunt u een desbetreffende tabblad selecteren voor informatie. Krijg zo meer informatie over:

 • Het bedrijfsprofiel
 • Verschillende ratings
 • Financiële informatie
 • Betaalgedrag
 • Bedrijfsstructuur
 • Graydon Monitoring Tool

De Graydon Monitoring Tool houdt u op de hoogte van veranderingen bij uw zakenrelaties of leveranciers. Op basis van uw eigen ingestelde criteria ontvangt u een melding zodra er zich een wijziging voordoet. Denk hierbij aan een wijziging in de betaalscore of het kredietlimiet. Monitoring helpt u kansen te grijpen en proactieve relaties met uw klanten en/of leveranciers te hebben.

 • Graydon Ledger Management

Graydon Ledger Management is een speciale B2B online service die klantgegevens combineert met de database van Graydon. Het biedt inzicht in uw debiteuren en is ontworpen om de cashflow te verbeteren en betalingsachterstanden te verminderen. Zo kunt u zien welk bedrag van uw portefeuille zich binnen of buiten de betalingstermijn bevindt en in welke risicoklasse de bijbehorende relaties passen.

 • Graydon Market Data

Graydon Market Data is een tool met drie verschillende functies. Met Graydon Market Data kunt u prospecten vinden en uw data opschonen. Graydon Data Enrichment is de oplossing om uw bedrijfsdatabase aan te vullen en verder te verrijken. De tool optimaliseert uw database door hem aan te vullen met essentiële ontbrekende gegevens of volledig nieuwe elementen. De laatste functie is Graydon List Management, hiermee kunt u lijsten beheren.

 • Graydon Decision Model

Het Graydon Decision Model vertaalt uw acceptatiebeleid via een aantal parameters naar business rules. De uitkomst is meteen een beslissingsvoorstel op basis van de scores die u persoonlijk vastgelegd. U kunt verschillende beslismodellen maken, op basis van sector, bedrijfstype of uw risk-appetite. Zo creëert u een acceptatieproces op maat, vermijdt u subjectieve beoordelingen en bespaart u veel tijd.  

 • Advanced Analytics

Als bedrijfsinformatiespecialist beschikt Graydon over een enorme database met gestructureerde en ongestructureerde data. Door deze data te ontsluiten, te ordenen en te combineren, maken we voorspellende analyses, modellen en scores op het gebied van Credit Management, Market Information en Risk & Compliance. Dit levert waardevolle inzichten op die u in staat stellen om beter zakelijke beslissingen te nemen en uw business te laten groeien.

 • Graydon International Business

Steeds meer bedrijven zien kansen om in het buitenland nieuwe zakelijke relaties aan te knopen. Maar de risico's en de uitdagingen die vandaag gepaard gaan met internationaal zakendoen, zijn groter dan ooit.

Krijg ik uitleg over hoe Graydon Insights werkt?

Wij hebben het platform zo gebouwd dat u op simpele wijze direct aan de slag kunt met uw producten. De eerste keer dat u inlogt krijgt u in het platform automatisch een rondleiding. Daarnaast staat uw accountmanager of ons Customer Care Team voor u klaar om u extra uitleg te bieden waar nodig.

U kan ook steeds onze tutorials bekijken.

Waar kan ik terecht met vragen?

Mocht u nog vragen hebben of problemen ervaren neem dan contact op met uw accountmanager of ons Customer Care Team via support@graydon.be of +32 (0)3 280 88 00.

FAQ

Heeft u niet gevonden wat u zocht?

Neem dan even contact met ons op. Als wij u niet kunnen helpen, dan vinden we mogelijk wel iemand in ons netwerk die u van dienst kan zijn.

Contact