Studiedag: "Wanneer dreigt een onderneming in moeilijkheden te geraken?
Terug naar overzicht
blog

De toegevoegde waarde van de compliance officer

Het Amerikaanse payrollbedrijf Paychex werd meerdere malen bekroond tot een van de meest ethische bedrijven ter wereld. Toch heeft Paychex geen compliance officer, iemand die toeziet op de naleving van wet- en regelgeving, in dienst. “Our philosophy had always been: it’s everyone’s responsibility,” liet CEO Martin Mucci begin februari optekenen door The Wall Street Journal (WSJ). Is er nog behoefte aan een compliance officer als integriteit wordt verweven in de bedrijfscultuur?

Compliance bij Paychex

Vanaf de oprichting is compliance een key issue geweest voor Paychex, een bedrijf dat dagelijks met gevoelige klantinformatie werkt.

“There’s always the feeling if we don’t have trust, we don’t have a business. Compliance is part of the company fabric. We don’t have a compliance officer position because it’s everyone’s responsibility. Having a CCO (Chief Compliance Officer) takes some of that off, implying that it’s this group’s or individual’s responsibility to find problems,” legt Mucci uit aan WSJ. Elke medewerker van het payrollbedrijf moet het ethiekbeleid van de onderneming onderstrepen en is verplicht ieder jaar deel te nemen aan een training.

Sancties non-compliance

Wat betekent de strategie van Paychex voor de functie van de compliance officer binnen een bedrijf? Heeft een compliance officer nog een toegevoegde waarde? Een van de meest ethische bedrijven ter wereld blijkt deze functie bewust niet in te vullen. Is het niet efficiënter om compliance te integreren in de bedrijfscultuur?

Toch schreef The Wall Street Journal in januari nog over een ‘compliance hiring spree’ in de Verenigde Staten als gevolg van de toenemende regelgeving en de forse sancties. “The outlook is very bright for anyone entering into compliance as a career,” schreef WSJ. “Hefty fines and other penalties have jolted companies, especially banks, into a compliance hiring spree.”

In het artikel staat een indrukwekkend lijstje van een aantal van de grootste compliance-gerelateerde boetes van 2013, met astronomische bedragen. Zijn bedrijven anno 2014 dan vooral op zoek naar compliance officers om dergelijke monsterboetes te voorkomen?

Bedrijfscultuur

Toch wordt een compliance officer doorgaans niet aangenomen om simpelweg lijstjes af te vinken om sancties te voorkomen. En zeker niet om alle verantwoordelijkheden van anderen over te nemen. Juist nu het imago van financiële instellingen een flinke deuk heeft opgelopen, is klantvertrouwen terugwinnen belangrijker dan ooit. Velen menen dat daar een cultuurverandering voor nodig is. En daar ligt een belangrijke taak voor de compliance officer: creëren en vergroten van bewustwording. Integer gedrag begint bij het besef: waarom is het belangrijk dat wij als bedrijf aan de regelgeving voldoen? Wat zit erachter? Gedrag en cultuur zullen dan ook steeds meer aandacht krijgen.

Het ‘geheim’ van Paychex is de integratie van compliance in de bedrijfscultuur. Een goede compliance officer kan een onderneming daarbij helpen.

Gelijkaardige publicaties