De nieuwe vennootschapswet: waar gaat het over?
Terug naar overzicht
blog

De nieuwe vennootschapswet: waar gaat het over?

De wijzigingen aan het vennootschaps- en verenigingsrecht gaan elk bedrijf in België raken. Misschien wordt uw bedrijf niet rechtstreeks geraakt (als u bijvoorbeeld als éénmanszaak handelt), maar dan u mag er zeker van zijn dat één of meerdere van uw klanten erdoor beïnvloed zullen worden. En in die zin bent u onrechtstreeks toch betrokken partij. Wat er juist verandert en in hoeverre dat een impact zal hebben op uw bedrijf? Dat is het onderwerp van onze derde Graydon Inspiration Session.

Vorig jaar zijn we gestart met de Graydon Inspiration Sessions. Events waarin enkele experts telkens dieper ingaan op actuele topics in ons vakgebied. Om u te informeren en te inspireren. We hebben ondertussen twee boeiende sessies achter de rug en onze derde sessie heeft ondertussen ook vorm gekregen.

Boek XX

Was u erbij op de eerste Graydon Inspiration Session in de Jachthoorn in Kontich? Die behandelde Boek XX of de nieuwe insolventiewet. Een schot in de roos, want op dit eerste event kwamen bijna 150 mensen luisteren naar experts zoals Melissa Vanmeenen, Marc Van Passel en Eric Van den Broele.

Hier kunt u nog eens de aftermovie bekijken.

Regsol

Uit de reacties van de toehoorders plukten we al snel een topic voor de tweede inspiratiesessie: Regsol, het digitaal platform voor faillissementsdossiers. Ook voor deze sessie konden we enkele experts strikken zoals Ann De Jaeger, Gaetan Cleerens en Eric Van den Broele. Opnieuw mochten we bijna 150 mensen verwelkomen, deze keer in het Congres- en erfgoedcentrum Lamot in het centrum van Mechelen.

Hier kunt u nog eens de aftermovie bekijken.

De nieuwe vennootschapswetgeving

Voor de derde Graydon Inspiration Session blijven we trouw aan dezelfde locatie. Het onderwerp van dit event? De nieuwe vennootschapswetgeving. U gaat er ongetwijfeld steeds meer over horen, want de impact van deze nieuwe wetgeving zal geen enkel bedrijf onberoerd laten.

Zo zal er flink geschrapt worden in het aantal vennootschapsvormen. Van de 17 juridische vormen blijven er nog 4 overeind. Er wordt verder onder andere gesleuteld aan de kapitaals- en de aandeelhoudersstructuur, de bestuursvormen. Straks zullen ook vzw’s beschouwd worden als ondernemingen en al die wijzigingen hebben dan weer een belangrijke invloed op de waardebepaling en risicobeoordeling van uw zakenrelaties. 

Kortom, de veranderingen zijn enorm en u weet maar beter hoe het straks allemaal in elkaar zit. Wilt u er meer over weten? Dan bent u van harte welkom op onze derde Graydon Inspiration Session op 6 juni 2018 in Mechelen. 

Gerenommeerde sprekers

Voor deze sessie konden we overigens weer tal van experten strikken, zoals Philippe Lambrecht (Bestuurder-secretaris-generaal – VBO), Hans De Wulf (Directeur – Ghent Law School), Christoph Van der Elst (Professor of Business Law and Economics – Universiteit Gent en Tilburg University), Tine Holvoet (Senior Research Associate – Vlerick Business School en Steunpunt Ondernemen en Regionale Economie), Lorin Parys (Vlaams volksvertegenwoordiger – N-VA), Danny Van Assche (Gedelegeerd bestuurder – Unizo) en Eric Van den Broele (Senior Manager Research & Development Graydon Belgium).

Meer details omtrent het programma vindt u op deze pagina. Schrijf u meteen in, want het topic is hot en het aantal plaatsen beperkt. 

 

Gelijkaardige publicaties