De gevaren wanneer men kredietinformatie gaat crowdsourcen
Terug naar overzicht
blog

5 quick wins van interne transparantie

Wanneer u als zaakvoerder transparant bent over uw doelstellingen en aanpak, dan weten uw medewerkers wat van hen verwacht wordt. En ze weten wat zij terug kunnen verwachten. Laat transparantie ook in de omgekeerde richting werken. Zo kunt u open en eerlijke communicatie van de werkvloer naar de top bevorderen.

Wat levert interne transparantie u op? U en uw onderneming winnen op deze vijf gebieden:

1. Sterkere motivatie

Het belangrijkste voordeel van een transparant management is dat medewerkers een beter inzicht krijgen in de werkprocessen. Zo kunnen ze zien wat hun werk bijdraagt aan de onderneming. Wanneer medewerkers begrijpen wat u van hen verwacht en hoe dit de zaken bevordert, dan zullen ze zich meer betrokken en gemotiveerd voelen. Het gevolg? Ze zullen met plezier harder en beter werken.

2. Duidelijke carrièremogelijkheden

Wees ook transparant over wat uw medewerkers moeten doen om binnen de onderneming vooruit te komen. Als ze weten welk gedrag en welke vaardigheden ze dienen te ontwikkelen om promotie te maken, dan zullen ze geneigd zijn om het beste van zichzelf te geven om dat doel te bereiken. Bijkomend voordeel van dergelijk transparant beleid is dat het personeelsverloop vermindert.

3. Voeling met de vloer

Transparantie is eveneens nodig van de werkvloer naar het management toe. Bevorder een cultuur waarin ook slecht nieuws duidelijk en zonder omwegen tot bij u komt. Het mag dus niet alleen een ‘goednieuwsshow’ zijn. Moedig uw medewerkers aan om onbevreesd en vrijuit te spreken. Zo houdt u voeling met wat er werkelijk speelt op het gebied van personeel, productie of dienstverlening.

4. Betere bedrijfsprocessen

Mogelijk kunnen sommige bedrijfsprocessen verbeterd worden, maar weet u dat niet. Creëer een cultuur van openheid waarin uw medewerkers het normaal vinden om mee te denken en hun opmerkingen te geven. Luister actief naar hun opmerkingen en eventuele kritiek. Bovenal, geef hen het gevoel dat u echt naar hen luistert en rekening houdt met hun input.

5. Fouten kunnen toegegeven worden

Ten slotte zorgt de open cultuur ook voor een eerlijkere sfeer op het werk. U zult uw fouten durven en kunnen toegeven wanneer u een verkeerde inschatting heeft gemaakt. En tegelijkertijd zet u zo uw medewerkers er toe aan om hetzelfde te doen.

Gelijkaardige publicaties
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf permanent geïnspireerd dankzij ...