De gevaren wanneer men kredietinformatie gaat crowdsourcen
Terug naar overzicht
blog

Een credit check: wat hebt u eraan?

Wat is een credit check?

Een credit check is de kredietwaardigheid onderzoeken van een onderneming (of een persoon). De meeste mensen of ondernemingen die credit checks uitvoeren, schakelen hiervoor meestal een gespecialiseerde externe partij in.

Wat doet een credit check?

Een credit check doet uitspraak over de kredietwaardigheid van een onderneming. Daarnaast zegt een credit check iets over de factoren die dit resultaat beïnvloeden. Belangrijk hierin zijn de betalingsmoraal (een bedrijf kan wel kredietwaardig zijn, maar betaalt het wel op tijd?), risico op insolventie, omgevingsfactoren en een voorspelling op de korte en middellange termijn.

Wat heb je aan een credit check?

Een credit check maakt uw risico’s inzichtelijker en laat zien waar deze liggen.

Overige informatie over een credit check

Bij een credit check ligt de keuze om zaken te doen bij uzelf. Het is dus belangrijk om goed te bedenken hoeveel risico’s u durft te lopen bij de acceptatie van klanten. Ook de relatie die u met de klant aangaat kunt u hierin meewegen. Als u een doos goederen levert en binnen dertig dagen uw geld wil ontvangen, kijkt u waarschijnlijk naar andere factoren dan iemand die een contract aangaat voor meerdere jaren. Beide onderzoekers kunnen dezelfde credit check gebruiken, maar op basis van de beschikbare data tot andere beslissingen komen.

Gelijkaardige publicaties
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf permanent geïnspireerd dankzij ...