Home / Marktanalyse / Doelgroepanalyse

Doelgroepanalyse

Een overzicht van alle actieve ondernemingen op de Belgische markt.
Doelgroepanalyse

Bent u op zoek naar nieuwe klanten? Dan is het logisch dat u ondernemingen benadert die hetzelfde profiel hebben als uw huidige klanten.
Een doelgroepanalyse vertelt u exact welk potentieel er op de markt actief is voor maximale groei.

Elke onderneming krijgt bij de oprichting één of meerdere activiteitscodes mee. Bent u op zoek naar bakkers, dokters, garages, kleinhandelaars of software-ontwikkelaars? In een specifieke regio zoals bijvoorbeeld Antwerpen of vanaf 5 werknemers? Een doelgroepanalyse geeft u een overzicht van de 1,2 miljoen bedrijven die vandaag actief zijn op de Belgische markt, verdeeld volgens:

  • activiteit
  • provincie
  • arrondissement
  • aantal werknemers

Hieronder vindt u slechts een kort uittreksel uit een doelgroepanalyse, waarbij activiteit gespiegeld wordt ten opzichte van het aantal werknemers:

Doelgroepanalyse

In dit voorbeeld zijn er 370 ondernemingen in België die consumptie-ijs vervaardigen. 22 daarvan hebben meer dan 10 werknemers in dienst.

De doelgroepanalyse kan ook andere verdelingen bevatten, zoals activiteit-provincie en postcode-aantal werknemers.

Doelgroepanalyse-BE-nl-2.PNG

Het laat u in één oogopslag toe in te schatten hoeveel ondernemingen actief zijn in een bepaalde sector of regio. Het is vervolgens aan u om uw doelgroep gericht af te bakenen en aan te pakken.

Omdat we het belangrijk vinden dat u weet wat het potentieel is in uw doelgroep, bieden we u de doelgroepanalyse gratis aan. Vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen.