Petit Bateau België

Lees hier de klantcase van Petit Bateau België

          “Ruim 10 procent minder wanbetalingen dankzij Graydon”

           Nikie de Bondt

Vraag aan Graydon

"Petit Bateau heeft twee grote klantennetwerken: de grootwarenhuizen enerzijds en de multimerkenboetieks anderzijds. Vooral in dat tweede netwerk, in de Benelux goed voor 500 winkels, waren we op zoek naar een manier om het risico op wanbetaling naar beneden te halen. Daarnaast zochten we ook een manier om nieuwe klanten te screenen, zodat we op termijn een financieel gezonde klantenportefueille konden uitbouwen." 

De uitdagingen:

  • Risico op wanbetaling bij bestaande klanten verlagen
  • Nieuwe klanten screenen

Hoe helpt Graydon?

"Een deel van onze klanten staat in continue opvolging. Aan de hand van reviews worden we door Graydon bij elk incident gesignaleerd. Denk daarbij aan zaken zoals achterstallige RSZ of onbetaalde wissels. Daardoor kan Petit Bateau snel ingrijpen indien nodig. Zo kunnen we bijvoorbeeld de betaalvoorwaarden van de klant in kwestie aanpassen en een betaling vooraf vragen om betaalproblemen te vermijden."

"Daarnaast maken we regelmatig gebruik van de volledige bedrijfsrapporten bij onderhandelingen met nieuwe klanten. Vooral de betaalhistoriek is voor ons heel interessant, omdat we aan de hand van die informatie eventuele risico’s kunnen inschatten. Als we er dan toch niet in slagen een factuur betaald te krijgen, maken we gebruik van de incassodiensten van Graydon. We hoeven het dossier gewoon door te sturen en zij handelen het verder af."

De oplossingen:

  • Bedrijfsrapporten van nieuwe klanten
  • Bestaande klanten opvolgen door reviews
  • Incassodienst als het toch fout loopt

Resultaten

"We werken al ongeveer 20 jaar samen met Graydon. In die periode is het aantal wanbetalingen met ruim 10 procent gedaald. Vandaag kampen we in onze dagelijkse werking met relatief weinig achterstallige betalingen: op jaarbasis slechts 5 procent. Een succes. Daarbij zien we ook weinig faillissementen bij onze klanten. Mede door de tools van Graydon, hebben we een financieel gezond klantenportefueille kunnen opbouwen. Voor ons is Graydon ontegensprekelijk de beste op de markt: ze bieden de meest correcte cijfers en de meest geavanceerde tools. Daarbij verloopt de samenwerking heel vlot. Zelfs bij de moeilijke incassodossiers wordt alles correct opgevolgd." 

De resultaten:

  • 10 procent minder wanbetalingen
  • financieel gezond klantenportefeuille
  • vlotte regeling incassodossiers

                                                          Petit.PNG

Download hier de klantcase van Petit Bateau Belgium