Geplaatst op 17/05/2017 in Home / Downloads / Ondernemers

Startersatlas 2017

Een grand cru-jaar voor starters
Startersatlas 2017, een grand cru-jaar voor starters

Het jaar 2016 was een goed jaar wat het aantal startende ondernemingen betreft. Bijna 90.000 nieuwe ondernemers schoten uit de startblokken (+8,73% ten opzichte van 2015) en daarmee is duidelijk een nieuwe trend gezet. Het groeiend aantal starters is een goeie graadmeter voor het vertrouwen dat ondernemers hebben in de toekomst.

Meer starters betekent meer optimisme, wat een belangrijke opsteker is voor onze economie, die ondernemende mensen nodig heeft. De crisissfeer klaart duidelijk op, al is het nog veel te vroeg om victorie te kraaien. Er zijn namelijk een aantal evoluties en vaststellingen die we nauwlettend in de gaten moeten houden. U leest er alles over in de nieuwe Startersatlas, die Graydon opmaakte in samenwerking met zelfstandigenorganisaties Unizo en UCM.

Download de Startersatlas:

  • Gedetailleerde cijfers over het aantal startende ondernemingen op regionaal en op provinciaal vlak en vervolgens ingedeeld in de verschillende sectoren
  • Een analyse van de sectoren waarin starters de meeste kans op overleven hebben.
  • Nettogroei van het aantal ondernemingen, rekening houdende met het aantal bedrijven die hun activiteiten hebben stopgezet.
  • Een overzicht van het aantal nieuwe oprichtingen volgens juridische vorm, een verdeling mannen/vrouwen, met personeel, …
  • Bedenkingen bij enkele opvallende cijfers.