Geplaatst op 15/03/2017 in Home / Downloads / Kredietinformatie

Hoe vermindert u de risico’s bij internationaal ondernemen?

De 5 grootste risico’s bij exporteren en meer dan 10 oplossingen om ze te counteren.
Hoe vermindert u de risico’s bij internationaal ondernemen?

De cijfers liegen er niet om. België is een echt exportland. Nochtans zijn heel wat ondernemers bevreesd om buiten de veilige landsgrenzen aan de slag te gaan.

De angst om niet betaald te worden, de administratieve rompslomp en verschillen in taal, cultuur en wetgeving zijn maar enkele van de redenen om ambitieuze plannen opzij te schuiven. En dat is jammer, want er zijn heel wat oplossingen en organisaties die kunnen helpen om de risico’s bij internationaal ondernemen tot een minimum te herleiden.

Dit e-paper gaat dieper in op de problemen die u kunt tegenkomen als u uw goederen of diensten wilt exporteren. Want hoe groter de afstand, hoe moeilijker het wordt om een correct en betrouwbaar beeld te krijgen van uw gesprekspartner. En dat brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Gelukkig zijn er verschillende initiatieven van de overheid om de export te stimuleren. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden die u kunnen helpen om de risico’s bij internationaal zakendoen tot een minimum reduceren.

Het e-paper over internationaal ondernemen:

  • geeft u een aantal redenen om export in overweging te nemen
  • positioneert het belang van België als exportland
  • zet de 5 belangrijkste risico’s op een rij
  • biedt meer dan 10 oplossingen om de risico’s tot een mimimum te beperken
  • bevat een checklist waar u niet aan voorbij mag gaan