Geplaatst op 19/01/2016 in Home / Downloads / Kredietinformatie

Relevante databronnen voor de creditmanager

Een twintigtal informatiebronnen waar de creditmanager op kan vertrouwen
Relevante databronnen voor de creditmanager

Om zijn werkzaamheden te ondersteunen heeft de creditmanager vandaag heel wat bronnen ter beschikking. Zowel interne als externe bronnen, die overigens meestal vrij te consulteren zijn.

Onthoud vooral dat wanneer u zich louter op interne bronnen baseert, u een subjectief beeld krijgt van uw zakenrelatie. U krijgt een beeld van uw klant zoals die zich ten opzichte van uw bedrijf gedraagt. En dat kan - als u een belangrijke leverancier bent - erg verschillend zijn van het gedrag ten opzichte van andere bedrijven.

Koppel subjectief met objectief

Het is dan ook aangewezen om interne (subjectieve ) informatie aan te vullen met externe (objectieve) gegevens. Al die gegevens samen zorgen voor een compleet en genuanceerd beeld van uw zakenrelatie. Op die manier kunt u zich maximaal beschermen tegen wanbetalers en het beste uit uw klanten naar boven halen.

In deze download krijgt u een duidelijk overzicht van de verschillende interne en externe bronnen en de gegevens die u erin terugvindt. Het komt erop aan de interessantste bronnen op een juiste en intelligente manier met elkaar te koppelen.

Een greep uit de relevante databronnen voor de creditmanager:

  • Nationale Bank van België
  • CRM-systeem
  • Kruispuntbank van Ondernemingen
  • marketingdatabase
  • Arbeidsrechtbank

Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. In de cheat sheet vindt u in totaal een twintigtal informatiebronnen terug.