Home / Klantacceptatie / Kredietrapport

Kredietrapport

Van uitgebreide tot compacte bedrijfsinformatie verzameld in één enkel kredietrapport.
Kredietrapport; bedrijfsrapport

Geeft u een klant uitstel van betaling? Dan doet u op basis van een kredietrapport best een credit check om te weten of hij u ook binnen de afgesproken termijn zal terugbetalen. Een kredietrapport verschaft u alle informatie die u nodig heeft.

Een uitgebreid kredietrapport bevat heel wat gegevens en financiële analyses. Alle informatie en elke rubriek (historiek, bedrijfsleiding, betalingsgedrag, financiële positie, activiteit, …) heeft haar waarde om het totaalbeeld van een onderneming, een vereniging of een zelfstandige in kaart te brengen.

Meer dan een credit check

Bedrijfsinformatie is uitermate geschikt om de financiële situatie van een zakenrelatie correct in te schatten. En toch is het veel ruimer dan een simpele credit check. Het klopt dat bedrijfsinformatie u helpt om betalingsrisico's te beheersen. Maar het is geen zwart- witverhaal. Bedrijfsinformatie geeft u ook inzicht in het groeipotentieel van uw zakenpartner. U krijgt op die manier kansen om in een breder perspectief te onderhandelen en toch te verkopen ondanks eventuele risico’s of een negatief kredietadvies.

Verschillende types kredietrapport

Kies afhankelijk van uw informatiebehoefte het type kredietrapport dat het best bij u past:

  • uitgebreid: alle beschikbare informatie en uitgebreide financiële analyses in één rapport voor een compleet en een genuanceerd beeld van een onderneming.
  • op uw maat: alleen de informatie en de analyses die u belangrijk vindt verzameld in één rapport.

Zekerheid van betaling krijgt u als u vooraf informatie inwint over uw klant.