Home / Klantacceptatie / Graydon Decision Model

Graydon Decision Model

Voor een uniforme beoordeling van al uw zakenrelaties

Tot vandaag was het een select groepje experts dat bedrijfsgegevens en kredietrapporten van klanten en prospecten analyseerde en interpreteerde. Op basis van die gegevens beslisten zij vervolgens om bedrijven te accepteren (onder bepaalde voorwaarden) of af te wijzen. Toch gebeurde die evaluatie niet altijd op dezelfde manier. Manuele beoordelingen zijn namelijk afhankelijk van individuele kennis en humeur. Met het Graydon Decision Model behoort een subjectieve interpretatie nu definitief tot het verleden.

Het Graydon Decison Model vertaalt uw acceptatiebeleid via een aantal parameters naar business rules. De uitkomst is meteen een beslissingsvoorstel op basis van de scores die u persoonlijk heeft vastgelegd. Naargelang sector, bedrijfstype of uw risk-appetite tekent u verschillende beslismodellen uit. Zo creëert u een acceptatieproces op maat en vermijdt u subjectieve en tijdrovende beoordelingen van gegevens. Bovendien bent u niet langer afhankelijk van enkele specialisten, maar kan iedereen in uw bedrijf elke zakenrelatie op dezelfde manier evalueren.

Voortdurend optimaliseren

Uw archief registreert automatisch elke check die u uitvoert. Op die manier kunt u uw acceptatieproces nauwgezet meten en bijsturen, om zoveel mogelijk klanten op een veilige manier te accepteren. Dat lukt u niet als u dat handmatig en op basis van complete bedrijfsrapporten moet doen. Door uw modellen geregeld te testen en aan te passen, optimaliseert u voortdurend uw acceptatieproces. Sneller en flexibeler dan wanneer u een manueel beleid voert.

Kortom, met het Graydon Decision Model:

  • bent u niet langer afhankelijk van een select groepje experts
  • neemt iedereen in uw bedrijf uniforme beslissingen
  • bouwt u een acceptatieproces op maat, dat u eenvoudig kunt evalueren en bijsturen

Interne en externe experts hebben grondig nagedacht over het beslismodel. Daarnaast is het uitgebreid getest door neutrale partijen. Die feedback en ideeën zijn telkens meegenomen in de ontwikkelingsfase, zodat het Graydon Decision Model maximaal voldoet aan de eisen van de gebruikers. Wilt u weten hoe de oplossing tot stand kwam en welk traject het heeft afgelegd? Lees er dan alles over op deze pagina.