Home / Klantacceptatie / Bedrijfsgegevens

Bedrijfsgegevens

De juiste gegevens op het juiste moment en op de juiste plaats.
Bedrijfsgegevens

Vooraleer u met een andere onderneming een zakenrelatie aanknoopt, wilt u graag goed geïnformeerd zijn. Wie is de bedrijfsleider? Hoe betaalt het bedrijf zijn rekeningen? Is de klant kredietwaardig? Hoe zijn de cijfers de voorbije jaren geëvolueerd? Hoeveel werknemers telt het bedrijf? Enz.

Over elk bedrijf in België valt wel iets te vertellen. Zelfs als er geen jaarrekening beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld voor een eenmanszaak. Er zijn genoeg andere bronnen om een correct beeld te vormen van een onderneming. Denk maar aan het betalingsgedrag, de publicaties in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad of de gegevens van de Kruispuntbank van Ondernemingen. De jaarrekening is – als ze beschikbaar is tenminste – er slechts één van. Al die gegevens samen geven u een prima beeld van het risico- en het groeiprofiel van een onderneming.

Naast de standaard uitgebreide bedrijfsrapporten, heeft u ook de mogelijkheid om zelf uw rapport samen te stellen. Noem het gerust een kredietrapport op uw maat. Niet elke onderneming heeft behoefte aan alle beschikbare gegevens. De informatiebehoefte varieert zelfs van de ene afdeling tot de andere. Zo zal finance vooral willen weten of de klant zal (kunnen) betalen. Terwijl verkoop geïnteresseerd is in andere ondernemingen die een rechtstreekse link hebben met hun klant. Het geeft hen een voet tussen de deur.

Een rapport over één en dezelfde onderneming kan er dus helemaal verschillend uitzien.