Artikel
Geschreven door Sven Persoone
Posted on 12/09/2017

Wat betekent de nieuwe insolventiewet voor u?

758 keer gelezen

De impact van de nieuwe insolventiewet is in één woord te omschrijven: enorm! Het dient gezegd dat minister van justitie Koen Geens in het wetsontwerp van 20 april 2017 kiest voor een radicale aardverschuiving. Om u te informeren over de nieuwe regels en procedures organiseert Graydon een seminarie dat alle gevolgen van de nieuwe wet belicht. Helaas is deze sessie inmiddels volzet.

Het wetsontwerp van de nieuwe insolventiewet is bijna gestemd en zorgt voor een ware revolutie in de afhandeling van ondernemingen in moeilijkheden. Faillissementsprocedures en -regels voor ondernemingen en rechtbanken krijgen door de nieuwe wet alvast een grondige make-over.

De faillissementsprocedures zullen straks elektronisch afgehandeld worden. Maar dat is lang niet alles. Het begrip 'ondernemingen' krijgt een veel ruimere invulling die beter afgestemd is op de economische realiteit. In de toekomst kunnen niet alleen handelaren, maar ook vrije beroepen, landbouwentiteiten, sommige vzw’s en alle zelfstandigen failliet gaan.

Bovendien zet de nieuwe wet enerzijds veel meer in op preventie. Anderzijds wordt alles in het werk gesteld zodat de gefailleerde snel een nieuwe zaak kan opstarten.

Graydon Inspiration Session

Maar wat zijn nu de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe insolventiewet en wat betekenen ze concreet voor alle betrokken partijen? Dat komt u te weten tijdens de Graydon Inspiration Session, die plaatsvindt op woensdag 4 oktober in afspanning de Jachthoorn in Kontich

Zorg dat u de Graydon Inspiration Session ‘De nieuwe insolventiewet: evolutie of revolutie?’ niet mist. De toegang is alvast gratis.

Download het dossier: Boek XX: de nieuwe faillissementswet

Programma

  • 10u30 – 11u00 Ontvangst
  • 11u00 – 11u10 Welkomstwoord
  • 11u10 – 11u40 Het nieuwe ondernemingsbegrip en spookbedrijven - Eric Van den Broele
  • 11u40 – 12u30 Het nieuwe insolventierecht: een praktisch overzicht van alle belangrijke wijzigingen (deel I)  - Prof. Dr. Melissa Vanmeenen
  • 12u30 – 13u30 Lunch
  • 13u30 – 14u00 Of blijft het allemaal hetzelfde? - Marc Van Passel
  • 14u00 – 14u40 Het nieuwe insolventierecht: een praktisch overzicht van alle belangrijke wijzigingen (deel II) - Prof. Dr. Melissa Vanmeenen
  • 14u40 – 15u30 Q&A en netwerkborrel

Het gedetailleerde programma en een uitgebreide biografie van de sprekers vindt u hier.