Data ontdekken en delen
Terug naar overzicht
blog

Waarom uw database koppelen met een betrouwbaar referentiebestand?

Een database die niet up-to-date is, zorgt voor omzet- en tijdverlies en kunt u eigenlijk niet gebruiken om te analyseren. U zult immers beslissingen nemen op basis van foutieve gegevens. En dat dient u natuurlijk te vermijden. Uw database geregeld updaten, is dus van groot belang. Heeft u erg veel klantengegevens in uw database? Dan is ze manueel onderhouden onbegonnen werk. U koppelt ze dan beter aan een externe database. Daardoor blijven uw klantgegevens op elk moment actueel, betrouwbaar en bruikbaar.

Bedrijven veranderen van naam, verhuizen, fusioneren, stoppen hun activiteiten of gaan failliet. Wist u dat, op jaarbasis, de bedrijfsgegevens van één bedrijf op de vier veranderen?

Heb u bijvoorbeeld 10.000 klanten in uw bestand en u past geen gegevens aan? Dan zult u volgend jaar – zonder update – bij 2.500 daarvan fouten vinden. Deze klanten bereikt u niet meer of op een verkeerde manier. Deze ‘vervuiling’ van uw database betekent een enorm verlies aan omzetmogelijkheden.

Past u de bedrijfsgegevens van u klanten dus niet aan in uw database, dan zal 25% van uw marketinginspanningen ook voor niets geweest zijn. Mailings komen niet meer aan en zijn dus verre van doeltreffend. Van een verspilling van inspanningen en budget gesproken.

Gelukkig kunt u dit vermijden.

Database up-to-date houden is een tijdrovende bezigheid

Alle klantgegevens van uw klanten bijhouden, controleren en updaten, is een tijdrovende bezigheid. Voor kleinere databases kunt u dit wellicht zelf nog de baas. Maar telt u enkele honderden klanten en prospecten of meer? Dan is het onbegonnen werk om uw database op eigen kracht up-to-date te houden.

Gelukkig kunt u hiervoor beroep doen op gespecialiseerde partijen. Die werken uw databank automatisch bij zodat ze altijd up-to-date blijft en ‘vervuiling’ wordt opgekuist.

Koppel uw database aan een externe referentie

Door uw eigen database aan een externe referentiedatabase te koppelen, bespaart u uzelf veel tijd en werk. Uiteraard is het belangrijk dat u hierbij kiest voor betrouwbare bronnen. Denk aan de database van de Kruispuntbank voor Ondernemingen, het Belgisch Staatsblad, de rechtbanken, de BTW- of de RSZ-administratie. Al kost het ook weer behoorlijk wat moeite om uw database te toesten aan al die bronnen en verschillende gegevens te onderhouden.

Ook Graydon mag u beschouwen als een externe en betrouwbare referentiebron. Het grote voordeel is dat het al deze officiële bronnen verzamelt in één database, zodat u maar één partij hoeft aan te spreken om al uw gegevens te onderhouden.

Voordelen van een bijgewerkte database

Een database die permanent up-to-date is, is ook een perfecte basis om analyses op uit te voeren. U hebt dan de juiste gegevens en weet dat u er betrouwbare conclusies uit kunt trekken.

Daarnaast kunt u uw database inschakelen om maximaal rendement te halen uit uw marketinginspanningen. Op die manier verdient u uw investeringen in uw databank snel terug.

Koppelen aan de Graydon-database

Om uw gegevens in de praktijk te actualiseren, koppelen we uw database eerst aan de databank van Graydon. In de meeste gevallen gebruiken we daarvoor het ondernemingsnummer. Eens gekoppeld op basis van die unieke sleutel zullen uw records getoetst worden aan de officiële gegevens. De records die afwijken krijgen een code mee, zodat u meteen ziet waar de afwijkingen zich situeren. De gecorrigeerde gegevens krijg u er uiteraard bij.

Daarnaast krijg u via een gelijkaardige code te zien welke ondernemingen niet langer actief zijn. Daar hoef u dus niet langer tijd, geld en energie in te steken en kunt u schrappen uit uw databank.

Gelijkaardige publicaties