Studiedag: "Wanneer dreigt een onderneming in moeilijkheden te geraken?
Terug naar overzicht
blog

Nakende afschaffing van de geregistreerde aannemer

Met het bericht van 16.08.2011 dat verschenen is in het Belgisch Staatsblad van 19.08.2011, heeft minister Reynders reeds ingespeeld op de nakende afschaffing van de registratie als aannemer.

Het voorontwerp is dienaangaande reeds goedgekeurd en dit in antwoord op de opmerkingen van de Europese commissie die stelde dat deze registratie o.a. niet conform de verdragsbepalingen is.

Reynders liet er alvast geen gras over groeien en heeft alvast het bericht laten plaatsen in het Belgisch Staatsblad teneinde alle overheden reeds in te lichten over de nakende verandering. Zo kunnen zij de nodige voorbereidingen treffen om hun reglementeringen aan te passen en dit alvorens het voorontwerp, na de nodige aanpassingen door de Raad Van State, voorgelegd wordt aan het parlement.

Let wel, zolang dit voorontwerp nog niet definitief goedgekeurd is door het parlement, blijven de fiscale én sociale bepalingen van kracht! D.w.z. dat men als bouwheer nog altijd aansprakelijk kan gesteld worden voor de fiscale en sociale schulden van de aannemer.

Gelijkaardige publicaties