Artikel
Geschreven door Gertjan Kampman
Posted on 09/09/2019

Inspanningen Graydon beloond met ISO-certificaat

141 keer gelezen

Graydon België, Graydon Nederland en Graydon UK hebben onlangs het certificaat ISO27001 ontvangen. In Nederland werd ook het certificaat ISO9001 voor 3 jaar verlengd. De certificaten versterken de reputatie van Graydon als betrouwbare zakenpartner en openen nieuwe commerciële mogelijkheden.

Waarom ISO?

ISO is de standaard voor bedrijven op het gebied van risicomanagement en procesbeheersing alle mogelijke maatregelen nemen om zichzelf, hun opdrachtgevers en hun werknemers te beschermen. Voor het verkrijgen van een ISO certificaat wordt kritisch gekeken naar de structuren en processen binnen een bedrijf, waardoor  de efficiëntie vergroot wordt, wat het een ideale managementtool maakt voor optimalisatie. Als een bedrijf een ISO-certificaat ontvangt, kan dit zowel intern (om standaarden te verbeteren) als extern (voor commerciële doeleinden) benut worden.

Wat is ISO precies?

ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie) creëert standaarden voor bedrijven en zorgt ervoor dat hun producten en diensten voldoen aan normen in de branche. Door middel van audits wordt gekeken of een bedrijf het verdient om een certificaat te ontvangen of niet.

  • ISO27001 is de wereldwijd erkende standaard voor risicobeheersing met betrekking tot het bewaren van informatie. Met een ISO27001 certificaat toont Graydon opdrachtgevers en andere stakeholders dat het goed zorgt voor de veiligheid van informatie.
  • ISO9001 is de internationale standaard voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het borgt continue verbetering van kwaliteit en toont aan dat Graydon in staat is om op consistente wijze producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klant en aan wet- en regelgeving.

Waarom is dit belangrijk?

Als een bedrijf geautoriseerd is om het ISO label te voeren, betekent dat dat het voldoet aan alle vereisten met betrekking tot privacy, gegevensbeheer, IT-risicobeheersing en algemene naleving.

Na uitgebreide audits is gebleken dat Graydon aan alle eisen voldoet. Deze goedkeuring is van grote waarde. We kunnen hiermee op een objectieve manier aantonen dat Graydon betrouwbaar is en in lijn met wet- en regelgeving handelt. Gezien de internationale erkenning van ISO en de toenemende vraag in de markt geeft deze certificering ons de kans om nieuwe kansen te benutten. Klanten en prospecten eisen terecht een uitstekende IT-beveiliging, bedrijfscontinuïteit en calamiteitenherstel.

Deze ISO-certificaten zijn een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf en zetten onze groeiambities kracht bij.