Internationale kredietrapporten

Minimaliseer uw internationale kredietrisico's met behulp van onze complete & actuele internationale kredietrapporten

Credit check om het even welk bedrijf over de hele wereld in kwestie van seconden.

Dit is een zakelijke dienstverlening en is daarom alleen geldig voor zakelijke doeleinden

Creditsafe, wereldwijd de meest gebruikte leverancier van kredietrapporten en bedrijfsinformatie

430 miljoen online kredietrapporten in meer dan 200 landen, dankzij de lokale steun van Creditsafe met 25 kantoren in 14 landen

Met 25 kantoren in 14 landen, biedt Creditsafe een werkelijke wereldwijde oplossing voor uw risk & credit management. 

Met krediet- en bedrijfsinformatie over meer dan 430 miljoen bedrijven in 200 landen wereldwijd, biedt Creditsafe de meest accurate en up-to-date financiële bedrijfsdata aan, beschikbaar in een eenvoudig te gebruiken en uniform formaat voor bedrijven van elke omvang.

Onze voortdurende investering in de creatie en innovatie van 's werelds meest voorspellende kredietscorekaarten zorgt ervoor dat onze klanten weten en begrijpen welke potentiële kredietrisico's ze kunnen lopen. Met dit scoremodel zijn we in staat om 81% van de faillissementen te voorspellen 12 maanden voor ze zich voordoen in België en een gemiddelde van 70% op internationale schaal. In één oogopslag kunnen onze klanten de solvabiliteit, de financiële daadkracht, weerbaarheid en de commerciële opportuniteiten analyseren. 

Alle grote kredietverzekeringsmaatschappijen onderschrijven Creditsafe, wat betekent dat onze kredietscores en kredietlimieten tot de meest betrouwbare in de industrie behoren. 

Meer dan 430 miljoen kredietrapporten zijn onmiddellijk en online beschikbaar over de hele wereld

99.9% van de gevraagde rapporten verkrijgt u onmiddellijk

Onze uniforme internationale kredietscore stelt u in staat om bedrijven te kunnen credit checken en te vergelijken van land tot land

Download onze internationale bedrijfsdatagids of bekijk de uiteenzetting per regio

Een gestandaardiseerde internationale kredietscore

Een kredietscoremodel dat grensoverschrijdende vergelijkingen net zo eenvoudig maakt als A B C.

De uniforme gestandaardiseerde kredietscore van Creditsafe laat u toe om bedrijven in verschillende landen te kunnen vergelijken

Om het u eenvoudiger te maken wanneer u internationaal handelt, beschikken alle kredietrapporen van Creditsafe over een internationale score. Hiermee kunt u kredietscores (en de solvabiliteit) van bedrijven over de hele wereld met elkaar vergelijken. Door voor alle landen dezelfde scorebandbreedte en risicobeschrijvingen te gebruiken, maken we het dus voor u nog gemakkelijker om kredietrapporten te vergelijken.

Onze internationale kredietscore is eenvoudig opgezet en varieert van een kredietscore A tot en met E. Bedrijven met een A-score vormen het laagste kredietrisico, D is het hoogste kredietrisico en waar een E-score niet beoordeeld kan worden, omdat er onvoldoende of verouderde (financiële) bedrijfsdata aanwezig is.

De Creditsafe kredietscore meet de probabiliteit dat een onderneming in de komende twaalf maanden insolvent wordt of failliet gaat. 

Een internationale dekking met bedrijfsinformatie op lokaal niveau

Beoordeel commerciële opportuniteiten en kredietrisico's in detail met een breed scala aan functionaliteiten in elk kredietrapport.

Identificatiegegevens van de onderneming

Financiële data elementen van de onderneming

Aandeelhouder & bestuurdersinformatie

Internationale bedrijfshiërarchie, -structuur & -verbanden

Risicoprofiel van de onderneming

Betalingstransacties en -gedrag

Monitor uw internationale kredietrisico's

Ontvang e-mail alerts wanneer er iets verandert in uw (inter)nationale klanten- en leveranciersportfolio's.

Dankzij de internationale monitoringoplossing van Creditsafe zult u nooit de essentiële wijzigingen missen van de bedrijven waarmee u zaken doet. Onze monitoring service is zeer flexibel, zodat u zelf kunt bepalen over welke veranderingen in de bedrijfsdata u geïnformeerd wilt worden, die voor u en uw organisatie van belang zijn.

Gemoedsrust komt voort uit de wetenschap dat u veilig heeft gehandeld bij bestaande klanten, alsook  bij nieuwe zakenrelaties. Met onze internationale monitoring service maken we dit mogelijk voor u. 

Ontvang een e-mail alert telkens als er een verandering is in de financiële bedrijfsinformatie van een bedrijf. De internationale monitoring van Creditsafe laat toe dat u klanten, leveranciers en andere zakenrelaties in meer dan 30 landen kan monitoren.

Enkele voorbeelden van eventuele alerts die u automatisch kan verkrijgen per email:

  • kredietscorewijzigingen
  • Wijzigingen van de kredietlimiet
  • Nieuwe Jaarrekeningen beschikbaar
  • Wijzigingen in de bedrijfsstatus
  • Uitgesproken vonnissen en andere juridische info
  • Bestuurderswijzigingen
  • Adreswijzigingen
  • Eventuele vermeldingen in de media
Monitor uw internationale kredietrisico's: ontvangalerts wanneer er iets verandert bij uw zakenrelaties

Een nieuw onderzoeksrapport kan op elk moment wanneer u het nodig heeft

Waar, wanneer en met wie u ook zaken doet, wij zorgen ervoor dat u steeds de meest accurate bedrijfsinformatie ter beschikking heeft.

Een nieuw onderzoeksrapport kan op elk moment wanneer u het nodig heeft

De bedrijfsinformatie voor een internationaal kredietrapport wordt op verschillende manieren verzameld via ons netwerk van plaatselijke kantoren en zorgvuldig geselecteerde partners. Waar mogelijk verzamelen wij de bedrijfsinformatie altijd rechtstreeks van officiële bronnen zoals nationale banken, overheidsinstanties voor bedrijven enzovoort.

99,9% van alle kredietrapporten, die door onze klanten worden opgevraagd, zijn onmiddellijk online beschikbaar. Toch is het niet altijd mogelijk om real-time bedrijfsinformatie over elk bedrijf in de wereld te verstrekken en in tegenstelling tot veel van onze concurrenten, slaan wij ook geen verouderde kredietrapporten op. 

Daarom, wanneer een kredietrapport niet onmiddellijk online beschikbaar is, zullen wij het bedrijf opnieuw onderzoeken met behulp van onze lokale partners, om u alsnog de meest actuele informatie te verlenen. Het is onze plicht om u te kunnen voorzien van bedrijfsinformatie die u kan vertrouwen.

Gemiddeld worden nieuwe onderzoeken tussen de 2 en 10 dagen digitaal geleverd.

Start vandaag nog met het uitvoeren van credit checks op uw internationale zakenrelaties!

Vraag uw gratis internationaal kredietrapport aan

Veelgestelde vragen

Wat staat er in een internationaal kredietrapport?

Onze internationale rapporten beschikken over de meest complete informatie zoals score en limieten, financiële data, betalingstransacties en bestuurders.

Niet alle andere landen zijn zoals België, waar informatie enorm transparant is. Daarom stellen we alles in zijn werk om de nodige informatie te gaan verzamelen uit andere lokale bronnen en kan de beschikbare informatie ook per land verschillen, afhankelijk van de publicatieplichten.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn kredietrapport ontvang?

99,9% van alle rapporten die door onze klanten worden aangevraagd, worden direct online afgeleverd. Wanneer een bedrijfsrapport niet beschikbaar zou zijn, duurt een nieuw onderzoek tussen de 2-10 werkdagen (afhankelijk van land tot land).

Hoe werkt een nieuw (=fresh) onderzoek?

Wanneer een bedrijfsrapport niet beschikbaar is om online te bekijken, heeft u de mogelijkheid om een nieuw onderzoek in te dienen. Zodra we dit verzoek hebben ontvangen, stellen we alles in zijn werk om nieuwe informatie in te winnen.

Zo proberen we om rechtstreeks contact op te nemen met het bedrijf via ons netwerk van lokale partners en officiële registers om een gedetailleerd rapport binnen de 2 à 10 werkdagen af te leveren.

Waar haalt Creditsafe de gegevens vandaan?

Onze gegevens worden verzameld uit meer dan 200 bronnen en, waar mogelijk, verzamelen we de informatie van de officiële instanties zoals de Nationale Bank en het KBO in België.

Ons netwerk van 16 kantoren en vertrouwde lokale partners stelt ons in staat om lokaal informatie te verzamelen zodat we altijd kwaliteitsvolle, nieuwe informatie kunnen leveren.

Waarom wordt de kredietscore van A tot E gehanteerd i.p.v. 1 tot 100?

Omdat ieder land beschikt over een eigen scorekaart. De internationale en uniforme kredietscore van A tot E zorgt ervoor dat u eenvoudiger bedrijven kunt vergelijken uit verschillende landen.

Bedrijven met een A-score vormen het laagste risico, D is het hoogste risico en waar een E-score niet beoordeeld kan worden. 

Met onze internationale scoremodellen slagen we er in om 70% van de internationale bedrijfsfaillissementen te voorspellen 12 maanden voordat het bedrijf insolvent wordt.

Hoe vaak worden de Creditsafe gegevens bijgewerkt?

De Creditsafe internationale database rapporten worden in real-time bijgewerkt, meer dan 1 miljoen keer per dag.