Data zal vak van creditmanager sterk veranderen
Terug naar overzicht
blog

Data zal vak van creditmanager sterk veranderen

Creditmanagers zijn ervan overtuigd dat data hen helpt om hun processen te verbeteren. Sterker nog: ze vinden dat data hun beroep aantrekkelijker maakt. Alleen gebruiken ze data vandaag eerder als defensief dan als offensief instrument. Dat zijn enkele van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek dat Credit Expo en Graydon uitvoerden naar aanleiding van de beurs op 14 oktober 2015 in Gent.

Aan het onderzoek van Credit Expo en Graydon - ‘De status van datagebruik binnen creditmanagement’ - namen 300 creditmanagers deel uit België en Nederland. De resultaten worden uitgebreid voorgesteld en toegelicht tijdens de beurs op 14 oktober. In aanloop naar Credit Expo, de eerste editie in België, zijn dit alvast drie belangrijke conclusies die uit het rapport naar voor komen:

Belangrijkste conclusies

  1. Data wordt vandaag ingezet als defensief instrument. De meeste creditmanagers gebruiken data vooral om risico’s te beheersen. Data wordt veel minder ingezet voor ‘positieve’ zaken zoals meer leads, omzet en klanttevredenheid.
  2. De respondenten zijn ervan overtuigd dat data een positieve invloed heeft op de kwaliteit van de beslissingen binnen creditmanagement. Ook de snelheid waarmee deze beslissingen kunnen worden genomen, wordt er volgens hen positief door beïnvloed.
  3. Bijna 80% van de respondenten verwacht dat data het vak van de creditmanager binnen nu en vijf jaar aanzienlijk zal veranderen. Een ruime meerderheid van hen denkt ook dat het gebruik van datagedreven inzichten hun vak aantrekkelijker zal maken.

De volledige resultaten van het onderzoek worden op 14 oktober 2015 tijdens Credit Expo in Gent voorgesteld. Het volledige onderzoeksrapport zal vanaf dan ook te downloaden zijn op de website van Graydon of Credit Expo.

U kunt zich overigens nog altijd gratis registreren voor de beurs. Gebruik hiervoor de code GRAY2015:

Aanmelden met registratiecode

 

Gelijkaardige publicaties