Home / Betaalscore

Betaalscore

Als uw klant kan betalen, zal hij het dan ook doen?

Het is leuk als u weet dat een bedrijf een mooie jaarrekening kan voorleggen en prima scoort op vlak van kredietwaardigheid. Maar dat betekent nog niet dat de klant ook uw facturen op tijd zal betalen. Sommige bedrijven zijn slordig op dat vlak of betalen gewoon systematisch te laat.

Al kunt u het ook omgekeerd bekijken. Bedrijven met een financieel zwakker plaatje kunnen best goede betalers zijn. Daarom is het betaalgedrag en de betaalscore een mooie aanvulling op het kredietadvies. Los van het feit of de klant u wel of niet kan betalen, vertelt de betaalscore of de klant dat ook zal doen.

Alles wat u moet weten over …

 

Volledig beeld

Kennis over het betalingsgedrag van uw klant vult het beeld dat u krijgt op basis van de jaarrekening dus perfect aan. Het geeft direct inzicht in de betalingsevolutie, de cashpositie en de betaalintenties van uw handelspartner. Het betalingsgedrag overstijgt op die manier de waarde van het traditionele en meer statische cijfermateriaal. Het maakt het actuele beeld van uw zakenrelatie helemaal compleet.

Data Exchange Pooling

Bij Graydon Belgium loopt sinds 1984 het Data Exchange Pooling-programma, een uitwisselingsproject waarbij duizenden leveranciers miljoenen betalingservaringen met elkaar delen. Discreet en anoniem. Hoe meer ervaringen, hoe correcter het beeld dat u van een zakenrelatie krijgt. Alle deelnemers signaleren op die manier zwakke betalers, maar belonen ook goed betalende klanten. Deelnemen aan het uitwisselingsproject Data Exchange Pooling kost u niets. Integendeel, u toont zich collegiaal en u krijgt in ruil voor uw aanlevering een commerciële tegemoetkoming.

Integratie in softwarepakketten

De uitwisseling van betalingsgedrag is geïntegreerd in verschillende softwarepakketten. Contacteer ons om met een eenvoudige druk op de knop de uitwisseling te activeren. Is de data van Graydon niet geïntegreerd in uw softwarepakket, neem dan contact op met ons. We zorgen dan dat het voor u in orde komt.